Banner

Wanneer er één misverstand uit de wereld moet geholpen worden dan is het toch wel het begrip “Domotica”.
Vraag aan de mensen wat ze begrijpen onder Domotica en men zegt je gegarandeerd “ je bad laten vol lopen vanop afstand…”
Maar domotica is veel meer dan dit, de Niko Home Control elektrische installatie helpt je energie besparen en bied je een groter gebruiksgemak.

Hieronder enkele mogelijkheden:

 Meet je verbruik en bespaar actief energie
Verstandig omspringen met energie is belangrijker dan ooit.
Niet alleen uit budgettaire overwegingen, maar ook om de toekomst van onze planeet te vrijwaren.
Niko Home Control stelt je in staat om het verbruik van gas, water en elektriciteit gedetailleerd op te volgen en sluimerverbruik op te sporen. Op het ecodisplay zie je op elk moment van de dag hoeveel energie de woning verbruikt en wat de zonnepanelen aan energie opleveren.
Zo zie je meteen welke toestellen energie verspillen en kan je snel ingrijpen. Een druk op de ecotoets volstaat om het verbruik zichtbaar te laten afnemen.
 Kies je klimaat
Met Niko Home Control bepaal je per kamer de temperatuur vanop één centraal bedieningspunt in je woning. Zo hou je het gezellig warm – of aangenaam koel – op de plaatsen waar het echt nodig is.
Bovendien stem je ventilatie, zonwering en airco naadloos op elkaar af. Dat zorgt niet alleen voor extra comfort, je bespaart er ook een flinke duit mee op je energiefactuur.
 Bepaal je sfeer
Breeduit voor de televisie, met de krant in een hoekje of gezellig tafelen met vrienden: één druk op de knop en je creëert de juiste atmosfeer met aangepaste verlichting en verwarming. Niets is echter onherroepelijk; alle instellingen laten zich in een handomdraai aanpassen.
Niko Home Control is bovendien in staat om alle lamptypes te dimmen, van klassieke gloeilampen tot fluorescentielampen en ledlampen.
Niko Home Control brengt je altijd in de juiste sfeer…
 Voel je ten alle tijde veilig
Niko Home Control bezorgt je te allen tijde een veilig gevoel of je nu thuis bent of niet. Het systeem integreert immers tal van veiligheidsfuncties als aanwezigheidssimulatie, bewegingsmelders, inbraakmelding, paniektoets… Je kunt bijvoorbeeld met een gerust hart op reis vertrekken. Dankzij aanwezigheidssimulatie gaan rolluiken automatisch op en neer, brandt af en toe het licht,…
Zo lijkt het of er iemand thuis is!
 Nog enkele functies
Ook andere functies van Niko Home Control zijn ecologisch. Met de zoneverwarming kan elke ruimte in de woning op verschillende tijdstippen van de dag anders worden benut. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld kiezen om de badkamer enkel tussen 7 en 8 uur ’s ochtends en vanaf 20 uur ’s avonds te laten verwarmen.
Laten de kinderen geregeld het licht branden in de badkamer, dan kunnen de ouders bij het verlaten van hun woning met de eco-toets of de ‘alles uit’-knop alle toestellen die overdag niet aan hoeven te staan in één keer uitschakelen, zodat ze niet in sluimerstand blijven staan.
 Design
De functies van Niko Home Control passen binnen de bestaande designs van de Niko schakelaars.
De strakke en tijdloze bedieningen van Home Control integreren stijlvol in elke woning. Bovendien is er dankzij de compacte modules slechts beperkte ruimte in de elektriciteitskast nodig.

Bron: NikoNiko home control expert
Modular

 

Niko

 

hager

 

Myenergi - zappi